Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
8 szelet vesepecsenye (sertés szűzpecsenye), 8 szelet borjú- vagy marhamáj, 3-4 vizes zsemle, 20 deka kisebb gomba, 2 fej vöröshagyma. olaj, zsír, finomliszt, só, törött bors |
A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, félbevágjuk, és egyenletes vastagságúra felkarikázzuk. Beleforgatjuk lisztbe, és félretesszük. A húst és a májat megmossuk, megtisztítjuk, a májat vékony, legfeljebb egycentis, a húst kétcentis szeletekre vágjuk, és ez utóbbit fele vastagságúra klopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk. A gombát megmossuk, megtisztítjuk és négybe vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A zsemléket lapjára felszeleteljük, kb. 1,5 cm vastagra. Bő, forró zsírba tesszük a húsokat, közé helyezzük a közvetlenül ezelőtt alaposan megsózott májszeleteket, és erős tűzön, fedő alatt hirtelen (1-1 perc alatt) megsütjük a májszeletek mindkét oldalát, majd kivesszük és meleg helyre félretesszük letakarva. A szűzszeleteket tovább sütjük, de mellé tesszük a négybe vágott, megsózott, megborsozott gombát is, és kanállal forgatva sütjük a húsok között. Mire a hús mindkét oldalán megsül, a gomba is jó lesz, mindkettőt félretesszük meleg helyre, letakarva. A gombával egy időben a lisztbe forgatott hagymát is feltesszük sütni bő, forró olajban. Mire a hagyma félig megsül, a hús és gomba kész lesz. Ekkor a hús maradék zsírját szükség szerint kiegészítve, felforrósítva, hirtelen ropogósra sütjük a kb. másfél centis zsemleszeleteket, majd forró tálra terítjük. Közben a hagyma is elkészül, szűrőbe kiszedjük, hogy lecsöpögjön. A pirítósokra helyezünk egy-egy hússzeletet, arra egy-egy máj jön, a tetejére elosztjuk a gombát, bőven megszórjuk a hagymakarikákkal, és azonnal tálaljuk. Almakompótot kínálunk hozzá. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.
|
Isteni kaja... Meglesz alakítva!