recept: Szűzérmék Mátyás király módra, Kifőzde
Szűzérmék Mátyás király módra
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

8 szelet vesepecsenye (sertés szűzpecsenye),
8 szelet borjú- vagy marhamáj,
3-4 vizes zsemle,
20 deka kisebb gomba,
2 fej vöröshagyma.
olaj, zsír, finomliszt, só, törött bors


A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, félbevágjuk, és egyenletes vastagságúra felkarikázzuk. Beleforgatjuk lisztbe, és félretesszük.
A húst és a májat megmossuk, megtisztítjuk, a májat vékony, legfeljebb egycentis, a húst kétcentis szeletekre vágjuk, és ez utóbbit fele vastagságúra klopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk.
A gombát megmossuk, megtisztítjuk és négybe vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk.
A zsemléket lapjára felszeleteljük, kb. 1,5 cm vastagra.
Bő, forró zsírba tesszük a húsokat, közé helyezzük a közvetlenül ezelőtt alaposan megsózott májszeleteket, és erős tűzön, fedő alatt hirtelen (1-1 perc alatt) megsütjük a májszeletek mindkét oldalát, majd kivesszük és meleg helyre félretesszük letakarva.
A szűzszeleteket tovább sütjük, de mellé tesszük a négybe vágott, megsózott, megborsozott gombát is, és kanállal forgatva sütjük a húsok között. Mire a hús mindkét oldalán megsül, a gomba is jó lesz, mindkettőt félretesszük meleg helyre, letakarva.
A gombával egy időben a lisztbe forgatott hagymát is feltesszük sütni bő, forró olajban. Mire a hagyma félig megsül, a hús és gomba kész lesz.
Ekkor a hús maradék zsírját szükség szerint kiegészítve, felforrósítva, hirtelen ropogósra sütjük a kb. másfél centis zsemleszeleteket, majd forró tálra terítjük.
Közben a hagyma is elkészül, szűrőbe kiszedjük, hogy lecsöpögjön.
A pirítósokra helyezünk egy-egy hússzeletet, arra egy-egy máj jön, a tetejére elosztjuk a gombát, bőven megszórjuk a hagymakarikákkal, és azonnal tálaljuk. Almakompótot kínálunk hozzá.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: kompót

Forrás: Az alap az Internetről származik, ez adta az ötletet.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.01.12. Utoljára frissítve: 2009.01.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 4 napja (2024-04-29 17:33:34 - 2.54)
Hozzászólások:

Sancho (2011-06-11 15:42:00):
Isteni kaja... Meglesz alakítva!

Megjegyzés a recepthez